• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • тиждень педагогічної майстерності вчителів суспільно-гуманітарного циклу

тиждень педагогічної майстерності вчителів суспільно-гуманітарного циклу

2017-10-20

/Files/photogallery/762/DSCN5077.JPG

З 9 по 13 жовтня 2017 року в Білоцерківській вечірній (змінній) загальноосвітній школі ІІ-ІІІ ступенів №1 пройшов тиждень педагогічної майстерності вчителів суспільно-гуманітарного циклу. Всі вчителі взяли активну участь у його підготовці та проведені.

09.10. 2017 року пройшла лінійка, присвячена відкриттю тижня пед- майстерності вчителів суспільно-гуманітарного циклу, на якій учні познайомилися із завданнями предметів української мови та літератури, історії України, правознавства, англійської мови та ін. Діти розуміють, що найбільший скарб українського народу – це мова. ЇЇ занепад веде до зникнення нації. Сильною і високорозвиненою стає та нація і держава, коли мова є необхідною, вживається народом і національною елітою. Присутні переглянули презентацію «Вислови видатних людей про історію. Чому потрібно вивчати історію?», познайомилися із планом виховних заходів і відкритих уроків.

Протягом тижня були представлені фотовиставки: «Українське декоративне мистецтво», «14 жовтня - День Покрови Пресвятої Богородиці», « День українського козацтва», «Зустріч з «Лепетуном», «Подорож ошатними залами Букінгемського палацу».

Згідно плану роботи 10.10 2017 року на запрошення (вчитель української мови та літератури, БІХЕ Олійник В.М.) до нас завітав протоієрей Михаїл Кабулей, який розповів дітям про свято Покрови Пресвятої Богородиці. Отець Михаїл наголосив, що це свято найкраще виявляє духовне материнство Марії, зокрема її молитовне заступництво, любов і опіку над нами. Добра мати завжди переживає за своїх дітей - подібно Мати Божа дбає про наше тілесне і духовне добро, вічне щастя.

11 жовтня на уроці української мови захоплено і цікаво пройшла інтелектуальна гра «Конкурс знавців української мови». Активну участь у грі взяли учні 8-12-х класів. Васильєва Наталія Юріївна на високому методичному рівні спілкувалася із командами «Розумників» і «Мовознавців». В перерві між конкурсами переглядали експрес-уроки української мови в новому сезоні «Сніданку 1+1» Олександра Авраменка і вчилися правильно спілкуватися рідною мовою.

Учні 10-Акласу на уроці української мови (вчитель Рибченко Тетяна Миколаївна) дізналися історію створення роману Панаса Мирного «Хіба ревуть воли як ясла повні?». Діти вчилися визначати духовні цінності у творі, розуміти добро і зло ізамислиювались над суттюлюдськогобуття, над історієюсвого народу.

11 жовтня був проведений відкритий урок з правознавства в 9-А класі на тему «Правовідносини. Склад правовідносин. Підстави виникнення, зміни і припинення правовідносин», (вчитель Бондар К.М.) На уроці вчитель застосовувала прогресивні інтерактивні технології навчання, які допомогли учням зрозуміти поняття правовідносин, розглянути структуру й зміст правовідносин,застосовувати засвоєні поняття та вміння під час розв’язування простих правових ситуацій та в регулюванні власної поведінки відповідно до норм права; висловлювати судження щодо ролі правовідносин у житті людини і суспільства.

У рамках тижня 12.10. відбувся день англійської мови. Присутні здійснили віртуальну подорож ошатними залами Букінгемського палацу головної резиденції королеви Єлизавети ІІ, відчули його велич і красу. Мандруючи, познайомилися із її величністю, королевою, її королівськими забаганками та уподобаннями, з її минулим та теперішнім. І ,звичайно, зі спадкоємницями престолу.

13 жовтня в нашій школі проведено ДЕНЬ КОЗАЦЬКОЇ ПОКРОВИ. Учні відвідали теоретичний урок на якому дізналися про життя, побут козаків, переглянули цікаві фільми про історичне минуле і сучасне українського козацтва. На практичному занятті вчителі Васильєва Н.Ю. і Будова Л.А. проводили зі старшокласниками вікторини, змагання, а наприкінці організували конкурси для учнів та пригостили присутніх варениками з картоплею та капустою, чаєм.

Усі заходи були проведені на високому рівні, що свідчить про високий професійний рівень учителів.

Кiлькiсть переглядiв: 266

Коментарi