ДЕНЬ КОЗАЦЬКОЇ ПОКРОВИ

2017-10-13

/Files/photogallery/761/DSCN5203.JPG

14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва (згідно Указу Президента України від 7 серпня 1999 року). Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичні й пам'яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст.

Відчути всю духовну велич свята Покрова Пресвятої Богородиці допомогли учням Білоцерківської вечірньої(змнної) загальнооосвітньої школи ІІ-ІІІст. №1 Білоцерківської міської ради Київської області завідувач філіалу бібліотеки №3 Гнуда К.П. та вчителі школи Васильєва Н.Ю. та Будова Л.А.

Організатори та учасники позакласного заходу зуміли пробудити в дитячих серцях найкращі морально – етичні та естетичні почуття, розкрили місце та значення даного свята у православній традиції та історії українського народу.

Гнуда К.П. розповіла про історичні корені свята Покрови, ознайомила учасників та гостей шкільного свята з виставкою книг, присвячених українським традиціям та святам, доречно пов’язала православне свято з краєзнавчим матеріалом .

Вчителі школи підготували цікаві практичні завдання для шкільних козаків, ознайомили учнів з традиціями, звичаями українського козацтва, на яких виховували глибоку повагу до козаків, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства, розширили знання учнів про життя, обряди, звичаї козацтва; розвивали почуття гордості за минуле нашої Батьківщини, прищеплювали любов до неньки – України.Організатори та учасники позакласного заходу зуміли пробудити в дитячих серцях найкращі морально – етичні та естетичні почуття, розкрили місце та значення даного свята у православній традиції та історії українського народу.

Пресвяту Богородицю козаки вважали своєю заступницею й покровителькою, щиро вірячи, що свята Покрова їх береже. Тому День українського козацтва наші сучасники поєднали зі святом Покрови Пречистої Богородиці. Святкуючи цей день у школі, прилучаємо дітей, підлітків та юнацтво до славної історії України, її народу.

Кiлькiсть переглядiв: 232

Коментарi