Тиждень безпеки у БВЗШ №1

2017-11-23

/Files/безпек.jpg

Тиждень безпеки у БВЗШ №1

Статистика цифр свідчить, що кількість дітей, які загинули від власної необережності чи безпечності, зростає з кожним роком.

І основна причина такого катастрофічного стану справ – незнання правил особистої безпеки, невміння передбачити безпеку, по можливості її уникнути, а при необхідності – діяти. Діти психологічно не готові до екстремальних ситуацій, не відчувають небезпеку і впевнені, що трагедія може статися з ким завгодно, окрім них.

Тому важливо формувати в учнів свідоме розуміння цінності власного життя та здоров’я, виховувати в них свідому, осмислену позицію щодо безпеки життєдіяльності.

З метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, пропаганди здорового та безпечного способу життя, вироблення в дітей умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я під час НС в школі проходив Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

Відповідно до тематики Тижня були проведені заходи:

  • круглий стіл «Екологічні проблеми сьогодні»;
  • години інформування, бесіди на тему «Подбай про свою безпеку»;
  • усний журнал «Правила користування газовими приладами»;
  • загальношкільний квест «Чи знаєш ти?»;
  • виставка дитячих малюнків;
  • перегляд мультфільмів про шкідливі звички та їх небезпеку.

Проведена робота була змістовною, корисною, цікавою. Учні показали достатній рівень знань з правил безпеки життєдіяльності.

Загалом, підсумовуючи результати проведення Тижня знань з безпеки життєдіяльності, можна з впевненістю констатувати, що питання безпеки життєдіяльності підростаючого покоління в житті сучасного суспільства посідає особливе місце, адже саме від таких знань та вмінь залежить їх майбутнє – щасливе та безпечне.

Кiлькiсть переглядiв: 262

Коментарi