ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ВЛАСНЕ ЖИТТЯ

2017-12-13

/Files/DSCN5781.JPG

Із усього різноманіття знань, що їх людина набуває у повсякденному житті, їй найбільше будуть потрібні правові знання. Адже обізнаність у системі законодавства і правопорядку, що існують у державі, повноправними громадянами, якої стануть наші юні читачі, допоможе їм розумно скористатись своїми правами, правильно визначити свої обов’язки, застереже від злочинних вчинків.

У багатьох випадках причиною того, що молоді люди потрапляють у тенета злочинності та її наслідки є відсутність достатньої інформації.

Так, у рамках тижня правових знань були проведені заходи, які спрямовані на забезпечення захисту прав дитин, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій.

До заходів були залучені учні 8-12 класів. Правовий тиждень було відкрито урочистою лінійкою, на якій до відома учнів були доведені мета та план проведення тижня.

У рамках проведення Тижня права для формування у підлітків навичок використання отриманих знань при вирішенні реальних життєвих ситуацій, формування правової культури і громадської грамотності, розвитку соціальної активності та інтересу до права 5 грудня працівники філії бібліотеки №3 на базі школи провели годину правової інформації «Правові шляхи подолання конфліктів». Інспектор ювенальної превенції Мелашенко Петро Леонідович, з метою правового виховання учнів та попередження дитячої злочинності, у своїй бесіді-діалозі взяв за основу Кримінальний та Адміністративний кодекси України, доступно та просто розкрив суть, причини та наслідки злочинів, навів яскраві та змістовні приклади.

Гарним доповненням до заходу стала тематична виставка та коментований перегляд літератури.

Згідно плану проведення тижня у холлі школи була організована бібліотекарем школи виставка друкованих видань та фотоматеріалів "Законність і порядок в Україні .Учні прийняли участь у конкурсі малюнку "Права дитини в малюнках".Кращі роботи учнів були відзначені грамотами.

Найбільше учням сподобалась квест-гра «Правовий футбол», де учні самі були учасниками подій, шукачами правових знань.

На правовий тиждень до учнів школи завітали гості: суддя Білоцерківського міськрайонного суду Гавенко Олена Леонідівна, провідні інспектори Білоцерківської міськрайонного відділу з питань пробації Грищенко Катерина Василівна та старший викладач циклу психолого-педагогічних дисциплін Білоцерківського центру підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України Рудніцька Ірина Михайлівна, викладач циклу підготовки персоналу пробації Микитенко Марія Степанівна. Програючи кожну ситуацію з гостями, учні робили висновок, де і в чому були порушені їхні права, що і як потрібно робити у разі затримання дітей поліцією, охороною супермаркетів та як себе вести у різних складних життєвих обставинах.

Кiлькiсть переглядiв: 397

Коментарi