Не викидайте, а збирайте!

2017-10-25

/Files/DSCN5314.JPG

Кришки від пластикових пляшок виготовляють з поліетилену високої щільності – HDPE (маркування – цифра “2” в трикутнику зі стрілок, поряд часто можна побачити схематичний малюнок виделки і склянки).

Зазвичай їх викидають у сміття, але в природних умовах пластик розкладається за 100-200 років, а при спалюванні виділяє в повітря небезпечні речовини (оцтову кислоту, формальдегід тощо). Тож збирання і переробка пластикових кришечок дозволяють зменшити рівень забруднення довкілля.
МИ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ЕКОЛОГІЧНОГО ПРОЕКТУ “Бережи природу"

Скільки точно кришечок зібрано школярі не підраховували, але загалом їм вдалося заповнити чотири 5-літрові пляшки. Діти розуміють, що такий проект допоможе вирішувати одразу дві проблеми: збереження екології та допомога захисникам України.

Найактивнішими юними волонтерами стали учні 8-А класу, які проявили ініціативу і віднесли, зібрані пластикові кришки до пункту збору цієї речовини.

Акція ушколі триває й надалі, а учні охоче беруть участь у ній, адже усвідомлюють, що вони роблять подвійну добру справу: не тільки зменшують обсяги отруйного сміття, яке століттями розкладається в землі, а й допомагають мужнім воїнам, які за нашу землю постраждали.

Завжди потрібно допомагати, адже добро завжди повернеться.

Кiлькiсть переглядiв: 220

Коментарi